Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Hallie Mavis
Instructor

 

Loading Theme Customizer. Please wait...

آموزش و توسعه و آبادانی روستا

در زندگی روستایی آرامش نقش اصلی را بازی می کند. زندگی در روستا آدمی را هرچند موقت از قیل و قال رهایی می بخشد. پس از طلوع خورشید از پشت کوه ها، شنیدن آوای خروسان در سپیده دم، آرامشی وصف نشدنی برای روستا نشینان به همراه می آورد


همواره اینگونه انگاشته میشود که محیط های روستایی عاری از آلودگی است اما در واقع زیست عاملی برای تولید آلودگی و زباله است ولی از آن مهمتر نحوه کنترل و مدیریت این آلودگی است که به شکل بصری و ذاتی در زندگی تأثیر منفی نگذارد. در حال حاضر رغبت به زندگی روستایی به صورت موقت و حتی دائم روبه فزونی است، گروه های مختلفی ازجمله افراد سالخورده (اغلب بازنشستگان)، افراد متمکن، افرادی که با فاصله دور یا نزدیک تعلق به روستا داشته اند و سایرین، که با اهداف گوناگون تمایل به روستا نشینی دارند، این ارتباط سبب شده برخی نواحی مستعد با کمبود و اشباء ظرفیت محیط روستایی روبرو شوند، تبعاً افزایش جمعیت مصرف انبوه به دنبال دارد و مصرف با خود آلودگی را سبب میشود. منابع بکر و مواد اولیه موجود در پیرامون روستاها و نیاز دنیای صنعتی عاملی است برای بهره برداری و استخراج این مواد که به آلودگی بیشتر روستاها می انجامد. به عنوان مثال در استانهای جنوبی و جنوب غربی کشور به علت وجود ذخایر نفتی پالایشگاهها و چاههای استحصال نفت احداث شده و آلودگی هایی همچون دود ناشی از آتش، نشت مواد نفتی به منابع آبی خاکی و شوری آبهای زیر زمینی به دلیل تزریق آب دریا درون چاهها وجود دارد. در نواحی معدن خیز کشور مثل استان کرمان، استخراج سنگهای معدنی اعم از سنگهای ساختمانی، کانی های فلزی، تولیدات سیمان و گچ، زغال سنگ و ... روستاهای پیرامون را دستخوش آلودگی های همچون ذرات ریز و ازبین بردن پوشش گیاهی کرده است، یا در مناطق شمالی دپی زباله ها در جنگل تأثیر منفی بر زندگی جنگل نشینان و دام آنها گذاشته است و همچنین رها سازی فاضلاب و کود و سموم کشاورزی در رودخانه ها و دریاها به صورت مستقیم و غیر مستقیم در زندگی روستاییان مؤثر است و حتی آتش زدن کاه و کلش زمینهای زراعی که موجب آلودگی هوا و تخریب محیط های جانوری میشود، بخشی از موارد آلودگی روستایی است.
اگر زندگی روستایی را معادل حفظ محیط زیست بدانیم،  میتوانداز چهار عامل عمده آلودگی ناشی از فعالیت های انسانی نام برد، علاوه بر اینکه به تنهایی خود سبب بروز برخی مشکلات می شوند در همپوشانی هایی که اتفاق می افتد این عوامل به صورت مضاعف تاثیر می گذارند.
آلودگی های ناشی از این عوامل در اثر فعالیت های توسعه مانند: رشد شهرها، احداث مخازن بزرگ ذخیره آب، تخریب مناطق جنگلی و یا روکش کردن بزرگ راههای اصلی رخ میدهد. تغییرات اکوسیستمی ناشی از این تخریب ها در مقایسه با دیگر موارد ذکر شده نیاز به مراقبت بیشتر و فعالیت در جهت جبران پذیری دارند.
 مدیریت نادرست مواد زائد انسانی: تخریب خاک، آلوده شدن هوا، نابودی زیبایی طبیعت و مناظر را بدنبال
خواهد داشت. زباله های خانگی و لوازم مستعمل که به خوبی استفاده نشده اند ممکن است سبب شیوع بیماری و افزایش تعداد ناقلین بیماری شوند
 تولید آلاینده ها در اثر فرآیندهای صنعتی: آلاینده های ناشی از تولیدات صنعتی که مشتمل بر فرآیند تولید آلاینده¬های هوا، فاضلاب، زباله، ضایعات بسته بندی محصولات دست دوم و نشت مواد سمی می باشند. علاوه بر خطرات شغلی که این آلایندهها بدنبال دارند میتوانند موجب صدمه به کیفیت هوا، خاک و آب شده و سموم سیستمیک و غیر سیستمیک را به بدن مصرف کنندگان در آب و خاک وارد کنند همچنین فرآیند های یره سازی، نقل و انتقال بیش از حد مواد میتواند سبب افزایش بار آلودگیها شود.
مدیریت نادرست انرژی و منابع: آزاد سازی گازها و مواد سمی در محیط زیست ناشی از سوخت مواد نفتی یا تشعشعات یونیزه میتواند نتایج حاد بر روی سلامت انسان، حیوان و یگانهای زنجیره غذایی داشته باشد. معمولا یک نوع از فعالیت های انسانی فعالیت دیگر را تشدید مینماید. بیشتر فناوری های پیشرفته ممکن است باعث افزایش خطرات و اتفاقات و تولید عوارض جانبی شوند که جلوگیری از واکنش های مناسب طبیعی را مشکل تر میکند.